21 Temmuz 2015 Salı

Sentido Bellazure-Bodrum Akyarlar


  Bu yaz çok uzun zamandır gitmediğim.Tekrar hatırlama zamanının geldiği Bodrum'da tatil yapmak üzere kış vakitleri rezervasyon için kolları sıvamıştım. Biraz planlı olduktan sonra erken rezervasyonla sezon fiyatlarının üçte birine tatil yapmak olası.Yaptığım araştırmalar sonunda hem ekonomik hem hiç şikayet almayan Sentido Bellazure da karar kıldım ve çekirdek kadro olarak yerimizi ayırttım.

  Akyarlar'ın Bodrum'un küçük bir beldesi ve tertemiz denizi olduğunu biliyordum.Otel de Google Earth'te göründüğüne göre gayet merkezi bir konumda deniz de hemen alt tarafındaydı.

  Otelimize vardığımızda soğutulmuş havlular,limonatalar ve bol güler yüzle karşılandık.İlk izlenim önemli biliyorsunuz.Odamız hazır olana kadar hemen üzerimizi değiştirip havuz ve denizi keşfine çıktık.
  Otelin iki havuzu var biri içinde değişik su masaj alanlarının olduğu relaks havuz(bu bizim de kaldığımız club odalarına yakın),diğeri  otelin ön kısmını boydan boya kaplayan büyük ana havuz.

  Havuz büyüklükleri yeterli ve temizdi.Büyük havuzun yan tarafında açık gösteri ve dans alanı ve bar bulunuyor.Snack ikramların hazırlandığı pide fırını ve ızgara bölümü de barın karşısında yine bu alanda.Burada hazırlanan pide ve pizzalar gerçekten de güzeldi.Zaman zaman havuz başında ve deniz kenarında tepsiyle pide, pizza ve içecek servisi yapılıyordu ki bu çok hoşumuza gitti.

  Otelden çok kısa bir yürüyüş mesafesi ile deniz kenarına iniliyor.Yürünen yol kısmı da otele ait yeni düzenlenmişti.Plaj alanında yine atıştırmalıkların hazırlandığını ve bir barın olduğu bir restoran bölümü var.Güzel bir iskele ve normal bir derinlikte kum berrak bir deniz misafirleri bekliyor.
Daima esen püfür püfür rüzgar ve dalgasız deniz bu koyun özelliği. Deniz Haziran sonu itibarıyla serindi biraz .

  Otelin en önemli özelliği restoran katından itibaren harika bir manzara sunması.Özellikle lobi katında manzaraya nazır barda oturup bir şeyler içme keyfini yaşayın.Lobinin üst katında bilardo , TV odası, okuma odası var biraz gözden uzak kalıyor bu bölüm.


  Yemekler konusunda da iyi izlenimleri edindim.Her akşam ve öğlen kırmızı,beyaz et,tavuk ,balık dengeli menüler vardı.Tatlı menüsü biraz kendini tekrarlamakla beraber baklava konusunda bir ustalık var belli ki.Ben içmem ama Efes Pilsen Bira bardakları gördüm ki konukların elinde bu iyi bir özellik olsa gerek :)


  Soft Animasyon yapıldığı için fazla bir atraksiyon yok.Akşamları kaliteli eğlence gruplarının gösterileri oluyor.Seyretmeye değer nitelikte.Gece disko diyorsanız o yok.Gece 24:00 de ses kısılıyor.

  Akyarlar Turgutreis'e yakın 20 dk kadar sürüyor minübüsle.Bodrum ise 40 dk kadar.Akyarlarda serin denecek bir esinti varken Bodrum bayağı sıcaktı bu da en sıcak günlerde bu bölgeyi tercih edilir yapıyor.

  Biz en uygun fiyatlı club odalarında kaldık.Bir daha gidersem otel odasını tercih ederim.Daha konforlu ve manzaralı bilginiz olsun.
  Her yönüyle memnun kaldığım Sentido Bellazure Hotel'i Bodrum'da bunalmadan tatil yapmak isteyen herkese öneririm.İyi Tatiller...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder