16 Ocak 2015 Cuma

Fener -Balat-Piyer Loti Biz Geldik


İstanbul burnumuzun ucu(izmitli olarak konuşuyorum) ama hala birçok yerine gitmişliğim yok.Bir de fotoğraf ile hobi olarak ilgilenen biriysen bir Fenerdir Balattır duyarsın gider.Hani Eminönü komşu kapısıdır da iki adım ilerisinde ne var görmişsindir..

Artık takipçilerimin bildiği gibi bir yürüyüş grubumuz var ve dağ- bayır yürüyüşler yapıyoruz yaz,kış demeden.Ufaktan ağırlık vermeye karar verdiğimiz fotoğraf ve kültür turlarımıza İstanbul'un bu ismiyle insanı mıknatıs gibi çeken semtlerinden başlamak istedik.
Bloglar tarandı,fotoğraflara bakıldı,krokiler çıkarıldı elden geldiğince bir yol planı yapıldı.Güzel bir kış günü olması ise şansımızın yolunda gideceğini,güzel bir gün geçireceğimizi fısıldadı adeta kulağımıza.

Gezimizin ilk durakları Kariye ve Fethiye Müzeleri oldu.Her ikisinde de altın parıltılı ikonaları korunduğu kadarıyla görme, fotoğraflama imkanı bulduk.Önemli kısmı restore edilen Kariye Müzesinden tam ücret alınmasını esefle kınıyorum bu arada.

Sonrasında Fener Erkek Rum Lisesi'ni görmek için yol aldık.Mevlevihane ile yan yana olan muhteşem bina güzel fotoğraf kareleri verdi arkadaşlarımıza.

Bayır aşağı sahile inerken artık midemiz şimdi burada meşhur ne varsa yeme vakti sinyalleri vermeye başladı.Daha önce fındık ateşinde köfte yemiş arkadaşların tavsiyesi ile Demir Kilise manzaralı mekanın terasına doluştuk.Tabii ki kilise de bitmek bilmeyen restorasyon bahanesiyle ziyaretçilere kapalı .Hımm ve hırrr....




Yemekler yendi çaylar içildi ve semtin içlerine doğru yürüyüşe devam edildi. Eskimiş ,yenilenmiş, yenilenmemiş ihmal edilmiş,ama mutlaka dolu dolu yaşanılmış sokakları dolandık avare.
Açık bulduğumuz dini mekanlara girdik ,kapalı olanların kapısını zorlayıp tersin geri döndük derken fikirler havada uçuşmaya başladı.Genel istek üzerine kendimizi Eyüp Sultan'ın pazar yerini aratmayan kalabalığında bulduk.İstikamet Piyer Loti... Daha önce gelmemiştim gerçekten iyi fikirdi.



Hava kararmaya dönerken biz de Piyer Loti seyir terasından Haliç'i seyrediyorduk.Burası da kalabalık ama yine de çok güzel manzara var .Hava kararıp, şehrin ışıkları, suyun üzerinde yakamozlar oluştururken bu manzarayı seyretmek harika hissettiriyor ve hiç gidesimiz gelmiyor.

Yine manzarayı seyrederek, fotoğraflar çekerek, mezar taşlarını okuyarak indik aşağıya.
Ben kendimi çok zenginleşmiş hissettim bu gezi sonunda.Güzel bir günü güzel insanlarla güler yüzlerimizle ve bol hatırayla bitirmek harika... yaşasın hayat....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder