3 Eylül 2014 Çarşamba

Göksu Vadisi'nde Güzel Bir Gün

  Şile- Ağva tatilcilerin gözdesi nehir ve deniz turizminde bölgenin gözbebeği...Biz yürüyüşçüleri ise bölgenin daha farklı daha gizemli kısımları ilgilendiriyor.Göksu'nun iç kesimlerinde kıvrıla kıvrıla akan dereler boyunca öyle güzel manzaralar vardı ki gidip içinde olma fırsatı kaçmazdı.





Yürüyüşümüze artık bu konuda yavaş yavaş tanınan Hacıllı Köyünden başladık.Hemen dere kenarından başlayan parkur kimi zaman dereden uzaklaşarak kimi zaman tam da kenarından geçerek harika manzarayı izleyerek devam etti.


Yürürken birşeyler dikkatimizi çekti bölgeye hakim şimşirlerin yaprakları yenmiş,dalları kurumuştu.Üzerimizde dolaşan , ördükleri ağlarda sallanan tırtılları görünce durum anlaşıldı.Cennet bölge bu zararlının tehdidi altında ve hiç bir mücadele yapılmadığı da anlaşılıyor.

Aç tırtıllar

Derenin manzarası yeşil rengi ve karstik kayaların üzerinde süzülmesi sebebiyle bir harika,her köşesi güzel fotoğraflar veriyor.Derenin bazen karşı kıyısına yardımlaşmayla geçişler küçük heyecanlar yaratıyor.

Durgun suya elimi değdiriyorum ...ılık...Masal alemi gibi...Ayaklarını suya sallandırıp tüm gün tembelliğe çağırıyor adeta beni ortam...



Yol boyunca huzur arayan tek tük balıkçılar çıkıyor karşımıza...Belli ki amaç balık tutmak değil ,bu dinginliğin tadını çıkarmak...Off diyorum burada kamp kurmalı insan...

Gün akşama dönmek üzereyken parkurumuzun sonu olan Dikenli Köyü yolu, dere kenarından kendini gösteriyor.Son bir gayretle bayır yukarı köye yollanıyor, kahvesinde bir dinlenme molası sonrası dönüş yoluna koyuluyoruz.
Bölgeye ikinci gelişim ama yine de doyamadım.Her fırsatta gelmek üzere şimdilik hoşçakal Göksu...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder