1 Nisan 2013 Pazartesi

Mart'ın En Sıcak Gününde Beşkayalar Yürüyüşü

Bahar geldi ve benim için yürüyüş sezonu açıldı.
Öyle güzel bir cografyada yaşıyorum ki Sakarya-Kocaeli civarı yemyeşil dağlar,yaylalar,akarsular ile bir dolu yürüyüş rotasına ev sahipliği yapıyor.

Biraz bu konuya ilgi duyanlar Yuvacık Civarına mutlaka gelmişlerdir.Beşkayalar Tabiat Park'ında akan derelere yarenlik ederek yürümüşlerdir.
Dünkü rotamız da bunlardan biriydi Aytepe'den Servetiye köyü'ne inen yolları takip ederek eğlenceli bir yürüyüş gerçekleştirdik.Önce bir saatlik yürüyüşün ardından,Veysel Dayı'nın Yeri denen doğayla uyumlu duraklama mekanında, kahvaltı ve öğlen yemeği yerine geçen kayıntılarımızı çay eşliğinde atıştırdık.
Ardından asıl yürüyüş başladı.Kıvrıla kıvrıla düşük rakımlara inmeye devam.










Yolumuz iniş ağırlıklı olduğu için arka taraftaki kaslar çalıştı.Şimdi ''Neden durduk yere bizi çalıştırdın'' sitemini merdiven inerken bana iletmekteler efendim !

Çok zorlanmadan yürümek isteyen, çalı,ağaç arasındaki dar patikaları değil de daha çok geniş toprak yolları tercih edenlere tavsiye edebileceğim bir parkur.
Minik bir dere geçişi var sadece.Milli Mücadeleki rolü nedeniyle önemli olan Servetiye Cami Köyünde sonlanıyor.Sakin ,küçük bir köy kendisi.İndiğimizde sokakta bir kişi bile yoktu diyebilirim :)

Sağlıklı bir yaşam için daha sık katılmam gerektiğini düşündüğüm doğa yürüyüşlerine inşallah fazla ara vermeden devam ederim.



5 yorum:

  1. Mrb,Kocaeli'deyim ama buraları hiç görmedim,ne güzel yerlermiş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Civarımızda o kadar çok yürüyüş parkuru var ki.Katılmak isterseniz,Kodosk ,izdoge adlı şehrimizde faaliyet gösteren yürüyüş gruplarını facebooktan takip edebilirsiniz.

      Sil
  2. Çok güzel yerler. Tam yürüyüş mevsimi, öyle yerlere yakın olmanız büyük şans.

    YanıtlaSil
  3. Evet ama İstanbul'dan gruplar da ağırlıklı olarak Kocaeli-Sakarya-Düzce'nin yüksek kesimlerindeki parkurlarda yürüyorlar.Bu keyfi herkes bir kez dahi olsa yaşamalı.

    YanıtlaSil
  4. Sevda umarım karşılaşırız:)

    YanıtlaSil