26 Nisan 2012 Perşembe

Kaş-Patara Biraz Likya -1

Her sene gitmek istediğim Kaş civarını görmek hatta Likya yolunda yürümek için bir fırsat doğmuştu. Trekist Sıra Dışı Etkinlikler Grubu yöreye bir yürüyüş turu düzenliyordu.
Likya yolunun bir kısmı yürünecek Kekova ve Patara'da kalınacak Likya birliği şehirlerinden günümüze kalanlar gezilecekti.


Tereddütsüz katıldım tabii ki.Tüm gece süren uzun bir yolculuktan sonra ilk günkü aktivitemiz olan  Boğazcık Köyünden Limanağzı'na  yürüyüşe geçildi hevesle.İşaretli patika takip edilerek taşların üzerinden sekilerek aşılan keyifli bir güzergahtı.





Coğrafya ilginç heryerde tırtıklı aşınmış taşlar,yerden bir başka gezegendeymiş gibi fırlayıp çıkmış kaya kütleleri,ağaç boyunda makiler ,keçiler...

Patika yürünmekten kırmızı kile boyanmış. Takip edilmesi kolay,yorucu olmayan eğime sahip bir parkur.
Sadece ayağımızın altındaki boy boy taş parçalarına dikkat etmek gerekiyor.


Yolun yarısına gelmeden Apollania antik kentine varıyoruz.Kentten geriye pek birşey kalmamış,mola verip biraz dolanıyor ve yola devam ediyoruz.



Patikadan iniş şeklinde yol bizi Aperlai Antik Şehri'ne getiriyor.Şehirden önce deniz görünüyor ki manzarayı sormayın.Ben büyülendim.




Burada daha çok yürüyüşçülere hizmet eden sevimli bir pansiyon var Purple House. Genç bir çift tarafından işletiliyor ve görünen o ki çok huzurlu bir ortam vaadediyor.
 Purple House'ın Sevimli Ailesi

Sahibesiyle küçük bir sohbet ve evin ufaklığını sevdikten sonra yolumuza devam ediyor ve bizi bekleyen teknemizde toplanıyoruz.İstikamet  Üçağızdaki pansiyonumuz...

3 yorum:

  1. harika yerler.. iyi ki de gitmişsiniz bak hem size iyi oldu hem de benim gibilere..

    YanıtlaSil
  2. 10 yıl önce gitmiştik oralara, ahh aahh..çok güzeldi, merakla takipteyim sevda..

    YanıtlaSil
  3. Hala çok güzel....Evet iyi oldu oralarda daha kapsamlı gezme planları yapmam için :)

    YanıtlaSil